Back to All Events

Cursus: Reanimatie en AED

Praktische informatie

Ons hart is de motor van ons lichaam. Het zorgt onder andere voor een constante toevoer van zuurstofrijk bloed naar alle organen. Als het hart stopt, stopt deze constante toevoer van zuurstof en treedt er al zeer snel schade op aan de organen. Wekelijks overlijden er in Nederland meer dan 200 mensen aan een hartinfarct. Dit gebeurt vaak in huiselijke kring waar deskundige hulp in de eerste minuten niet ter plaatse kan zijn. Door een cursus 'Reanimatie en AED' te volgen kunt u gelijk helpen en zo de overlevingskansen van iemand enorm vergroten.

Bij ziekte of lichamelijke gebreken adviseren wij u om vooraf even contact op te nemen met uw docent.

Cursusinhoud
In deze cursus leert u in 2 bijeenkomsten van 2,5 uur te reanimeren en een Automatische Externe Defibrillator (AED) te gebruiken. Een AED is een apparaat dat door middel van elektrische schokken het hartritme weer op gang kan helpen (defibrillatie).

Tarieven
De prijs voor deze cursus is €70,00. Wegens subsidiegelden van de gemeente Nieuwegein is de prijs voor senioren woonachtig in Nieuwegein slechts €15,00 (dit geldt alleen voor cursussen georganiseerd in Nieuwegein). Servicepashouders krijgen 10% korting op deze cursus. Lees welke voordelen de VitrasPas nog meer biedt.

Afhankelijk van uw polis vergoeden veel zorgverzekeraars vaak ook een groot deel van de kosten van de cursussen van Vitras. Informeer bij uw zorgverzekeraar of u in aanmerking komt voor een vergoeding.

Aanmelden
Klik hier voor meer informatie of om u aan te melden.

Cursusdata
woensdag 12 April 2017
woensdag 19 April 2017
 

Bron: www.vitras.nl